#content#

#content#

#content#

#content#

Gelieve alle verplichte velden in te vullen.
Kies vandaag of later.
Geen geldig e-mail formaat.
De inhoud van beide velden moet gelijk zijn.
Er mogen maximum 6 personen in totaal geselecteerd zijn.
Datum heeft niet het verwachte formaat: dd/mm/yyyy
Gelieve tenminste één ticket te selecteren.
Gelieve een geldig dossiernummer (DNR) van 7 letters in te vullen.
Vul maximum 2 karakters in.
Vul maximum 2 karakters in.
#ValidationError_PhoneSuffix#
U hebt een niet toegelaten e-mailadres opgegeven.
Ongeldig GreenPoints nummer. Verifieer het nummer van uw Greenpoints kaart.
Sluiten
Met de trein door heel Europa Thalys | Eurostar | TGV | ICE

Nieuws

11/04/2014

Website nmbs-europe.com niet getroffen door 'Heartbleed bug'

De voorbije dagen heeft men in het nieuws meermaals stilgestaan bij de 'Heartbleed bug': een ernstig lek in OpenSSL, het systeem dat internetverbindingen beveiligt en afschermt. Dit lek kan leiden tot het blootstellen van beveiligde informatie van internetgbruikers.

Wij willen onze klanten geruststellen dat het Heartbleed issue geen impact heeft gehad op www.nmbs-europe.com: jullie persoonlijke gegevens en kredietinformatie lopen geen gevaar bij het gebruiken van onze website.

Ook Ogone (het systeem via dewelke betaalgegevens van onze klanten worden verwerkt) heeft bevestigd dat er bij hen geen impact is: http://news.ogone.com/the-openssl-heartbleed-vulnerability/ .


14/01/2014

Bezoek NMBS Europe op de Vakantiesalons van Antwerpen en Brussel

Ontdek het volledige internationale treinaanbod op de moderne en milieuvriendelijke stand van NMBS Europe.

 • Vakantiesalon van Antwerpen van 23 tot en met 27 januari 2014 - Antwerp Expo, Hall 4513
 • Vakantiesalon van Brussel van 6 tot en met 10 februari 2014 - Brussels Expo, Hall 5/5240

U houdt van comfortabel, snel en stressvrij reizen? Dan is de trein een absolute aanrader.
Stap in…en uw vakantie is begonnen! NMBS Europe biedt honderden Europese en tientallen bestemmingen wereldwijd aan.

Onze medewerkers staan klaar om u te begeleiden doorheen onze website www.nmbs-europe.com , het virtuele loket van NMBS Europe: dienstregelingen, online reservering, dienstverlening in de stations en heel wat nuttige informatie zijn beschikbaar met slechts enkele muisklikken.

Bezoek NMBS Europe en - speciaal voor dit salon - een afzonderlijke balie voor Eurostar, InterRail en TGV® !

Neem deel aan onze wedstrijd en win mooie reizen aangeboden door onze partners InterRail, TGV® en Eurostar.

Bezoek de website van Vakantiesalon Vlaanderen of van het Vakantiesalon van Brussel.


13/01/2014

Vanaf april 2014: nieuwe Thalys verbinding tussen Rijsel en Amsterdam

Vanaf april 2014 breidt Thalys zijn netwerk uit met Rijsel als nieuwe bestemming. Twee van de twaalf dagelijkse treinverbindingen tussen Brussel en Amsterdam zullen vanaf dan verder rijden naar Rijsel.

Meer informatie over Thalys >
Boek uw Thalys treintickets voor reizen in april >

Naast Thalys, brengen ook Eurostar en TGV® u in slechts 35 minuten vanuit Brussel naar Rijsel.


15/12/2013

Vanaf 15 december: 2 extra treinen richting Den Haag

NMBS Europe verhoogt vanaf 15 december 2013 haar aanbod van de IC Den Haag. Deze trein rijdt dan 12 keer per dag, tegen 10 nu.

De IC Den Haag stopt in volgende stations: Brussel-Zuid, Brussel-Centraal, Mechelen, Antwerpen-Centraal, Roosendaal, Dordrecht, Rotterdam CS en Den Haag HS. In Rotterdam is er aansluiting naar Schiphol en Amsterdam.

Vanaf deze datum zal de IC-trein, die momenteel door infrastructuurwerkzaamheden in het weekend beperkt wordt tot Antwerpen-Centraal, doorrijden tot Brussel.

Raadpleeg de nieuwe dienstregeling vanaf 15 december > 

Download onze nieuwe brochure 'Treinaanbod naar Nederland'(PDF)>


12/12/2013

Eurostar: Tijdelijke actie - Boek vanaf 6 maanden op voorhand

Om u het hoogste comfort te garanderen bieden de meeste internationale treinen de mogelijkheid om uw plaats te reserveren. Hoe vroeger u reserveert, hoe interessanter de prijs!

Geniet van deze tijdelijke actie en boek nu al uw Eurostar tickets voor reizen tot en met 9 juni 2014. De lange weekends van 1 mei, Hemelvaart en Pinksteren zijn al beschikbaar!

Dit jaar opent de Eurostar verkoop uitzonderlijk vroeg en boekt u uw reizen naar Londen tot en met 31 augustus al vanaf 6 maanden (180 dagen) voor de reisdatum.

Voor reizen vanaf 1 september 2014 geldt weer de normale boekingstermijn van 120 dagen, dus boeken vanaf 4 mei 2014.

Boek uw Eurostar tickets naar Londen >


22/11/2013

Nieuwe Eurostar terminal naar Rijsel en Calais

Om veiligheidsrededen en omwille van de grenscontrole moeten reizigers die met Eurostar van Brussel naar Rijsel en/of Calais reizen vanaf nu inchecken via een aparte Eurostar check-in ruimte. De Intra Schengen Terminal komt op de mezzanine in het noordelijke gedeelte van het station kant Hortaplein, bereikbaar via de liften en de trappen tegenover de autoverhuurkantoren.

 • Tickets Eurostar Brussel-Rijsel/Calais te koop via het Contact Center of in het station.
 • Reizigers moeten ten minste 30 minuten voor het vertrek inchecken.
 • Ze worden verzocht om in te stappen in een rijtuig van Standard-reisklasse en daar te blijven gedurende de reis.
 • Ze krijgen geen toegang tot het barrijtuig.

27/09/2013

Dienstverlening tussen België en Nederland wordt sterk verbeterd

NMBS versterkt stelselmatig haar aanbod tussen België en Nederland. Dit jaar nog zal de frequentie van de InterCity Brussel-Den Haag en van Thalys Brussel-Amsterdam worden uitgebreid.

Vanaf 7 oktober zal de InterCity Brussel-Den Haag 10 keer heen en terug rijden, tegen 8 nu. En vanaf 15 december zullen er nog 2 extra treinen ingevoerd worden zodat de IC dan 12 keer heen en terug zal rijden. De verbinding Brussel-Den Haag verschuift dan een half uur. Daarenboven zal de IC trein, die momenteel door infrastructuurwerkzaamheden in het weekend beperkt wordt tot Antwerpen-Centraal, doorrijden tot Brussel.

Raadpleeg de nieuwe dienstregeling vanaf 7 oktober >

Ook zal vanaf 7 oktober het aanbod van Thalys met 2 extra treinen verhoogd worden (12 Thalys treinen per dag).

Naast deze frequentieverhogingen zal NMBS – in samenwerking met NS - haar aanbod naar Nederland stelselmatig blijven verbeteren. Zo zal de IC trein vanaf december 2014 maar liefst 16 keer per dag heen en terug rijden en zal de IC ook doorrijden tot Amsterdam, tegen Den Haag nu. Het uitbreiden van dit aanbod tot Amsterdam is dan pas mogelijk door een herschikking van de binnenlandse treinen in Nederland.

NMBS biedt op deze manier een ruime mix van klassieke treinen en hogesnelheidstreinen aan en de daarmee gepaard gaande mix van tarifering.

Wij zullen u op de hoogte houden van verdere ontwikkelingen en de aanpassingen van de verbeterde dienstregeling


18/07/2013

Thalys legt 2 extra treinen in naar Amsterdam

Om de vraag van de reizigers te beantwoorden en naar aanleiding van de verzoeken van NMBS en NS, start Thalys vanaf 7 oktober op weekdagen (van maandag tot en met vrijdag) met twee extra heen- en terugreizen op de lijn Brussel-Amsterdam. Thalys verbindt de twee steden in 1u49. De tickets voor deze nieuwe verbindingen zullen vanaf 18 juli 2013 via www.nmbs-europe.com, in de stations en in reisbureaus verkocht worden.

De twee extra heen- en terugreizen zullen het comfort voor de reiziger verhogen dankzij een completer aanbod van uurregelingen per dag. De Thalys-ticketverkoop tussen Brussel en Amsterdam blijft namelijk stijgen (+5,5% in 2012) en de bezettingsgraad van de treinen is zeer hoog. Met deze twee extra heen- en terugreizen groeit de capaciteit met nagenoeg 17%: een potentieel van ongeveer 8.000 extra plaatsen per week.

Van maandag tot en met donderdag zullen er 11 Thalys-treinen rijden per dag, op vrijdag 12. De Thalys-treinen stoppen ook in de station van Rotterdam en Schiphol.

Boek uw treinreis van Brussel naar Amsterdam >


13/06/2013

Thalys steunt het UNHCR!

Wij wensen u te informeren over de intensieve samenwerking tussen Thalys en de Vluchtelingenorganisatie van de Verenigd Naties (UNHCR).

Op 20 juni, is het Wereldvluchtelingendag. Ter gelegenheid van deze speciale dag, en in het kader van zijn steun aan het UNHCR, heeft Thalys beslist om € 1 aan de organisatie te schenken per ticket dat die dag verkocht wordt.

Deze internationale dag werd door de Verenigde Naties gelanceerd in 2001 en wil mensen sensibiliseren rond de problematiek van vluchtelingen. Dit gebeurt wereldwijd, via verschillende evenementen, culturele manifestaties en informatiecampagnes. In het kader van zijn engagement ten opzichte van vrouwen, heeft Thalys ervoor gekozen om zich in te zetten voor het Hoog Commissariaat voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties.

De samenwerking tussen Thalys en UNHCR ontplooit zich in de verschillende acties:

 • Vanaf 30 mei tot eind september zal een trein bedekt met de gezichten van vluchtelingvrouwen van diverse origine rondrijden op het Thalys- netwerk. Hiermee wil Thalys de reizigers bewust maken van de problematiek en hen uitnodigen om te doneren.
 • Op 20 juni, Wereldvluchtelingendag, schenkt Thalys voor ieder ticket dat die dag verkocht wordt € 1 aan UNHCR.
 • Frequente reizigers van Thalys (Loyalty-programma Thalys TheCard) worden in juni en juli online uitgenodigd om een gift te doen of om hun gespaarde Miles om te zetten in hulppakketten van de UNHCR voor de vrouwelijke vluchtelingen (pakketten voor bevallingen, geboortepakketten, pakketten voor de bescherming tegen malaria, pakketten met dekens tegen de kou…)

Wilt u ook uw steentje bijdragen? Koop uw Thalys tickets via NMBS Europe >


31/05/2013

Fyra: NMBS schrapt bestelling V250-treinen bij AnsaldoBreda

Oplossen van technische problemen is tijdrovend en vereist ingrijpende wijzigingen

Vier maanden nadat de hogesnelheidstrein Fyra uit de dienst werd genomen, blijkt na grondig onderzoek dat een oplossing voor de vele technische problemen van de V250-treinstellen van het Italiaanse AnsaldoBreda niet alleen tijdrovend, maar ook ingrijpende maatregelen vereist.

Zowel de analyse van de externe expert die door NS en NMBS met het oog op een “second opinion” werd aangesteld (Mott McDonald, UK), als het onderzoek door een tweede externe expert (Concept Risk, FR) die de V250-stellen in opdracht van NMBS heeft onderzocht, hebben een heel aantal problemen en tekortkomingen aan het licht gebracht. De voorbije maanden is AnsaldoBreda er niet in geslaagd om naar behoren de oorzaken van de problemen helder in kaart te brengen noch een deugdelijk actieplan uit te werken. Geloofwaardige voorstellen voor afdoende oplossingen zijn uitgebleven.

Geheel in overeenstemming met haar eerdere standpunt, heeft NMBS nu beslist om haar bestelling van drie V250-stellen te schrappen. 

Zo snel mogelijk structurele oplossingen voor de reiziger

Nu er duidelijkheid is over Fyra, zal NMBS nu snel – in overleg met NS – werk maken van een structureel en uitgebreid aanbod aan verbindingen tussen België en Nederland. NMBS pleit voor de versterking van zowel het bestaand klassiek aanbod als van het HST aanbod.

In een eerste fase stelt NMBS haar partner NS voor om de frequentie van de intercity Brussel-Den Haag uit te breiden van acht tot 10 per dag. Momenteel wordt met NS overlegd om deze treinen te laten doorrijden tot Amsterdam en om in het weekend tot Brussel te rijden, tegen Antwerpen nu.

Daarnaast onderzoekt NMBS als aandeelhouder van Thalys of er een uitbreiding van het hogesnelheidsaanbod tussen Brussel en Amsterdam tot 12 verbindingen, tegen 10 nu, mogelijk is.

Wij zullen u ten gepaste tijde op de hoogte houden van verdere ontwikkelingen en eventuele aanpassingen van de dienstregeling.


15/05/2013

Naverkoop van Thalys tickets in Duitsland vanaf 9 juni.

Vanaf zondag 9 juni 2013 zal Deutsche Bahn geen Thalys tickets meer verkopen. Vanaf deze datum zal het dus ook niet meer mogelijk zijn om uw Thalys ticket(s) om te wisselen of te annuleren in verkooppunten van Deutsche Bahn.

Als u in Duitsland bent, en als u uw Thalys tickets (gekocht bij NMBS) wilt omwisselen of annuleren, raden wij u aan contact op te nemen met het Contact Center NMBS Europe op het nummer +32 (0)70 79 79 79 (€0,30/minuut).

In Keulen kunt u voor de omwisseling of annulering van uw Thalys ticket(s) ook terecht in de Thalys Store&More, tegenover Köln Hauptbahnhof.


25/02/2013

Beperking van het aantal afhaalstations vanaf 1 maart 2013

Vanaf 1 maart 2013 wordt de verkoop van internationale treintickets bij de NMBS stations geherorganiseerd.

Vanaf deze datum is het afhalen van uw internationale tickets niet meer mogelijk in volgende stations:

Andenne, Angleur, Châtelet, Dinant, Essen, Geraardsbergen, Gouvy, Heiden, La Louvière Centre, Landen, Lede, Leuze, Lichtervelde, Liedekerke, Jemelle, Kalmthout, Marheban, Pepinster, Péruwelz, Saint Ghislain, Schaarbeek, Spa, Tamines, Torhout, Vielsalm, Virton en Welkenraedt.

Er zijn echter nog 81 andere stations waar u uw op voorhand geboekte en betaalde internationale tickets wel kunt afhalen. Bekijk hier het volledige overzicht >


01/02/2013

Nieuwe verbinding Brussel-Den Haag vanaf 18/02

Vanaf 18 februari leggen de Belgische en Nederlandse spoorwegen een nieuwe rechtstreekse verbinding in tussen Den Haag en Brussel. De beslissing van NMBS en NS komt er twee weken na het opschorten voor onbepaalde tijd van de Fyra- hogesnelheidsdienst tussen Brussel en Amsterdam.

De opschorting van de hogesnelheidsdienst zorgde voor een kloof in de treinverbinding tussen België en Nederland, met flink wat reizigersellende tot gevolg. NMBS reageerde onmiddellijk met het inleggen van een rechtstreekse treinverbinding tussen Antwerpen en Roosendaal vanaf 25 januari 2013.

De nieuwe treindienst tussen Den Haag en Brussel zal deze voorlopige nooddienst in eerste instantie aanvullen, en op korte termijn vervangen. Het nieuwe aanbod start op maandag 18 februari met 2 rechtstreekse verbindingen tussen Den Haag en Brussel. Drie weken later, vanaf 11 maart wordt er tussen Den Haag en Brussel 8 keer heen en terug gereden.

Vanaf maandag 18 februari rijdt al de eerste rechtstreekse trein tussen Brussel en Den Haag. En vanaf 11 maart zijn beide steden opnieuw hecht met elkaar verbonden met acht dagelijkse verbindingen.

De treindienst verbindt de steden Den Haag, Rotterdam, Dordrecht, Roosendaal, Antwerpen, Mechelen en Brussel. De reistijd tussen Den Haag en Brussel bedraagt zo’n 2u15. De treindienst werd opgesteld in functie van de beschikbaarheid van het materieel en de rijpaden. Omwille van het drukke treinverkeer op de hoofdlijn naar Amsterdam, rijdt de trein niet verder naar Amsterdam, maar Rotterdam biedt een brede waaier aan snelle overstapmogelijkheden naar Amsterdam.

De 8 rechtstreekse verbindingen tussen Roosendaal en Antwerpen blijven tot 11 maart gewoon verder rijden. Tijdens het weekend wordt de verbinding voorlopig beperkt tot Antwerpen omwille van werken op het net tussen Antwerpen en Brussel. Voor de zomervakantie komt er een evaluatie van de relatie Amsterdam-Brussel in functie van de beschikbare Fyra-stellen en eventuele aanvullende maatregelen. Het volledige plaatje van de verbinding tussen Amsterdam en Brussel zal op dat ogenblik bepaald worden.

Hoe reist u het gemakkelijkst naar Nederland?


01/02/2013

Nieuwe brochure 'Reizen met de trein in Europa en de wereld'

Onze nieuwe brochure 'Reizen met de trein in Europa en de wereld' editie 2013, kunt u nu raadplegen via onze site! Deze brochure stelt u een brede waaier aan treinpassen voor waarmee u ook de verste bestemmingen ontdekt.

Download snel de brochure (PDF)  >


-
-
-
-
-
-
-
Bent u lid van het Thalys TheCard of Eurostar Frequent Traveller programma? Geef op de volgende stap het nummer van uw kaart in om punten te winnen met deze reis.
Hebt u een kortingskaart om aan een verminderd tarief te reizen? Kies de passende kaart op de volgende stap om van uw korting te genieten.
 • Hotels, appartementen en villas
 • Met klantenbeoordeling
 • Aan voordelige prijzen

hertz
 • Een uitgebreid wagenpark
 • Bekende autoverhuurbedrijven
 • Aan de beste prijzen

hertz