#content#

#content#

#content#

#content#

Gelieve alle verplichte velden in te vullen.
Kies vandaag of later.
Geen geldig e-mail formaat.
De inhoud van beide velden moet gelijk zijn.
Er mogen maximum 6 personen in totaal geselecteerd zijn.
Datum heeft niet het verwachte formaat: dd/mm/yyyy
Gelieve tenminste één ticket te selecteren.
Gelieve een geldig dossiernummer (DNR) van 7 letters in te vullen.
Vul maximum 2 karakters in.
Vul maximum 2 karakters in.
#ValidationError_PhoneSuffix#
U hebt een niet toegelaten e-mailadres opgegeven.
Ongeldig GreenPoints nummer. Verifieer het nummer van uw Greenpoints kaart.
Sluiten
Met de trein door heel Europa Thalys | Eurostar | TGV | ICE

Verschillende soorten internationale treintickets

Super handig: met Digital Homeprint print u uw treintickets gewoon zelf thuis! Zo bent u al in bezit van uw treinticket wanneer u op de dag van uw reis in het station aankomt. U moet niet meer aanschuiven aan het loket: u stapt gewoon op met het A4 ticket dat u zelf geprint hebt en... vertrekken maar!  


Het principe is eenvoudig: u reserveert via deze site en u kiest voor Digital Homeprint. Bij de bevestiging van uw aankoop ontvangt u een link waarmee u uw treinticket kunt bekijken (in een PDF bestand). Dit biljet moet u dan printen op uw persoonlijke printer, op een gewoon blad A4 papier.

 

De zelfgeprinte tickets zijn nominatief en onoverdraagbaar. Daarom moet u bij aankoop de naam en voornaam van de reiziger(s) ingeven (er is 1 ticket per traject en per reiziger). Bij de controle aan boord van de trein toont u gewoon uw zelfgeprint ticket en een officieel identiteitsbewijs.

 

De mogelijkheid om zelf uw internationale treintickets te printen wordt aangeboden voor:

 • Thalys, Eurostar, ICE 
 • de klassieke IC, IR of EC treinen naar Luxemburg, Nederland en Rijsel
 • TGV Brussel-Frankrijk (enkel Prem's tarieven)
 • in de winter: Treski, de skitrein naar Oostenrijk
   

Voorbeelden van 'Digital homeprint' tickets:


Mobile ticket

 

Door onze mobiele applicatie te installeren, kunt u uw tickets naar onze belangrijkste internationale bestemmingen op uw smartphone of tablet reserveren. 

 

Onmiddellijk na de boeking krijgt u uw Mobiele Ticket op uw smartphone of tablet onder de vorm van een 2D-barcode

 

Het is deze barcode die u effectief als vervoerbewijs gebruikt, en die u aan de treinmanager moet tonen voor de controle aan boord. Indien u met Eurostar reist, moet u deze barcode scannen aan de automatische check-in poortjes van de Eurostar-terminal.

 

Handig: via het My Tickets menu van de applicatie kunt u op elk moment deze barcode op uw scherm afbeelden, vermits deze opgeslagen is in uw smartphone of in uw tablet.

 

Mocht deze barcode om één of andere reden onleesbaar zijn, dan hebt u ook nog de mogelijkheid om uw PDF-ticket op uw scherm af te beelden, met daarop alle details van uw ticket (vertrekdatum en -uur, zitplaatsnummer enz...).    


 

Met Thalys Ticketless kunt u zonder papieren treinticket reizen naar alle bestemmingen van Thalys. U hoeft niet langer meer een ticket af te halen op het station, thuis te ontvangen of uit te printen.

 

Bij de online reservering geeft u, op Stap 3, het nummer van uw Thalys The Card in.

 

Bij de controle aan boord van Thalys toont u ofwel uw The Card (met een chip), ofwel de reserveringsbevestiging met een 3D streepjescode die u per e-mail ontving na uw Ticketless reservering.

 

Ticketless   


Uiteraard is het nog altijd mogelijk om te reizen met 'normale' papieren treinbiljetten (ATB-tickets, met magneetstrook achteraan).

U kunt deze tickets op 3 manieren ontvangen:

 

1) Afhalen aan de internationale loketten van volgende NMBS stations:

 

Aalst, Aalter, Aarlen, Aarschot, Aat, Ans, Antwerpen-Berchem, Antwerpen-Centraal, Bergen, Blankenberge, Borgworm, Brugge, Brussel-Centraal, Brussel-Luxemburg, Brussel-Nationaal-Luchthaven, Brussel-Noord, Brussel-Schuman (van maandag tot vrijdag), Brussel-Zuid, Charleroi-Zuid, Ciney, Deinze, Denderleeuw, Dendermonde, De Panne, De Pinte, Diest, Doornik, Edingen, Eigenbrakel, Eupen, Geel, Gembloers, Genk, Gent-Dampoort, Gent-Sint-Pieters, Genval, 's Gravenbrakel, Halle, Hasselt, Herentals, Hoei, Ieper, Izegem, Kapellen, Knokke, Kortrijk, La Louvière-Sud, Leuven, Libramont, Lier, Louvain-la-Neuve Université, Luik-Guillemins, Luik-Palais, Lokeren, Marloie, Mechelen, Mol, Moeskroen, Namen, Nivelles, Oostende, Ottignies, Oudenaarde, Rixensart, Roeselare, Sint-Niklaas, Sint-Truiden, Terhulpen, Tielt, Tienen, Tubeke, Turnhout, Verviers-Centraal, Vilvoorde, Waregem, Waterloo, Waver, Wetteren, Wezet, Zinnik, Zottegem.

 

Uw tickets kunnen afgehaald worden aan de hand van uw dossiercode vanaf het ogenblik dat deze verschijnt op het bevestigingsscherm na de boeking (verschijnt ook in de e-mail die u krijgt ter bevestiging van uw aankoop), en dit tot op enkele minuten voor uw vertrek. Houd echter wel rekening met eventuele wachttijden aan het loket.

 

BELANGRIJK: Bij betaling met een kredietkaart is het de houder van de gebruikte kredietkaart die de tickets moet afhalen op vertoon van zijn/haar kaart!

 

2) Verzenden van de tickets per post

 

Deze leveringswijze wordt enkel voorgesteld wanneer u uw tickets meer dan 10 dagen voor de eerste reisdatum koopt. In uitzonderlijke omstandigheden (verlengde weekends wegens feestdagen, vertragingen bij De Post) behoudt NMBS Europe zich het recht om de verzendingstermijn te verlengen.

De tickets worden opgestuurd naar adressen (geen postbussen) in België en het Groothertogdom Luxemburg.

Voor posteverzending worden er € 10 verzendingskosten gevraagd.  

-
-
-
-
-
-
-
Bent u lid van het Thalys TheCard of Eurostar Frequent Traveller programma? Geef op de volgende stap het nummer van uw kaart in om punten te winnen met deze reis.
Hebt u een kortingskaart om aan een verminderd tarief te reizen? Kies de passende kaart op de volgende stap om van uw korting te genieten.
 • Hotels, appartementen en villas
 • Met klantenbeoordeling
 • Aan voordelige prijzen

hertz
 • Een uitgebreid wagenpark
 • Bekende autoverhuurbedrijven
 • Aan de beste prijzen

hertz