Nederlands
Met de trein door heel Europa Thalys | Eurostar | TGV | ICE

Verschillende soorten internationale treintickets

Super handig: met Digital Homeprint print u uw treintickets gewoon zelf thuis! Zo bent u al in bezit van uw treinticket wanneer u op de dag van uw reis in het station aankomt. U moet niet meer aanschuiven aan het loket: u stapt gewoon op met het A4 ticket dat u zelf geprint hebt en... vertrekken maar!  

 

Scan zelf uw Digital Homeprint voor Eurostar aan de check-in

 

Het principe is eenvoudig: u reserveert via deze site en u kiest voor Digital Homeprint. Bij de bevestiging van uw aankoop ontvangt u een link waarmee u uw treinticket kunt bekijken (in een PDF bestand). Dit biljet moet u dan printen op uw persoonlijke printer, op een gewoon blad A4 papier.

 

De zelfgeprinte tickets zijn nominatief en onoverdraagbaar. Daarom moet u bij aankoop de naam en voornaam van de reiziger(s) ingeven (er is 1 ticket per traject en per reiziger). Bij de controle aan boord van de trein toont u gewoon uw zelfgeprint ticket en een officieel identiteitsbewijs.

 

De mogelijkheid om zelf uw internationale treintickets te printen wordt aangeboden voor:

  • Thalys, Eurostar, ICE 
  • de klassieke IC, IR of EC treinen naar Luxemburg, Nederland en Rijsel
  • TGV Brussel-Frankrijk (enkel Prem's tarieven)
  • in de winter: Treski, de skitrein naar Oostenrijk
     

Voorbeelden van 'Digital homeprint' tickets:


Mobile ticket

 

Door onze mobiele applicatie te installeren, kunt u uw tickets naar onze belangrijkste internationale bestemmingen op uw smartphone of tablet reserveren. 

 

Onmiddellijk na de boeking krijgt u uw Mobiele Ticket op uw smartphone of tablet onder de vorm van een 2D-barcode

 

Het is deze barcode die u effectief als vervoerbewijs gebruikt, en die u aan de treinmanager moet tonen voor de controle aan boord. Indien u met Eurostar reist, moet u deze barcode scannen aan de automatische check-in poortjes van de Eurostar-terminal.

 

Handig: via het My Tickets menu van de applicatie kunt u op elk moment deze barcode op uw scherm afbeelden, vermits deze opgeslagen is in uw smartphone of in uw tablet.

 

Mocht deze barcode om één of andere reden onleesbaar zijn, dan hebt u ook nog de mogelijkheid om uw PDF-ticket op uw scherm af te beelden, met daarop alle details van uw ticket (vertrekdatum en -uur, zitplaatsnummer enz...).    


 

Met Thalys Ticketless kunt u zonder papieren treinticket reizen naar alle bestemmingen van Thalys. U hoeft niet langer meer een ticket af te halen op het station, thuis te ontvangen of uit te printen.

 

Bij de online reservering geeft u, op Stap 3, het nummer van uw Thalys The Card in.

 

Bij de controle aan boord van Thalys toont u ofwel uw The Card (met een chip), ofwel de reserveringsbevestiging met een die u per e-mail ontving na uw Ticketless reservering (met een 3D streepjescode).

 

Ticketless   


Uiteraard is het nog altijd mogelijk om te reizen met 'normale' papieren treinbiljetten (ATB-tickets, met magneetstrook achteraan).

U kunt deze tickets op 3 manieren ontvangen:

 

1) Afhalen aan de internationale loketten van volgende NMBS stations:

 

Aalst, Aalter, Aarlen, Aarschot, Aat, Ans, Antwerpen-Berchem, Antwerpen-Centraal, Bergen, Blankenberge, Borgworm, Brugge, Brussel-Centraal, Brussel-Luxemburg, Brussel-Nationaal-Luchthaven, Brussel-Noord, Brussel-Schuman (van maandag tot vrijdag), Brussel-Zuid, Charleroi-Zuid, Ciney, Deinze, Denderleeuw, Dendermonde, De Panne, De Pinte, Diest, Doornik, Edingen, Eigenbrakel, Eupen, Geel, Gembloers, Genk, Gent-Dampoort, Gent-Sint-Pieters, Genval, 's Gravenbrakel, Halle, Hasselt, Herentals, Hoei, Ieper, Izegem, Kapellen, Knokke, Kortrijk, La Louvière-Sud, Leuven, Libramont, Lier, Louvain-la-Neuve Université, Luik-Guillemins, Luik-Palais, Lokeren, Marloie, Mechelen, Mol, Moeskroen, Namen, Nivelles, Oostende, Ottignies, Oudenaarde, Rixensart, Roeselare, Sint-Niklaas, Sint-Truiden, Terhulpen, Tielt, Tienen, Tubeke, Turnhout, Verviers-Centraal, Vilvoorde, Waregem, Waterloo, Waver, Wetteren, Wezet, Zinnik, Zottegem.

 

Uw tickets kunnen afgehaald worden aan de hand van uw dossiercode vanaf het ogenblik dat deze verschijnt op het bevestigingsscherm na de boeking (verschijnt ook in de e-mail die u krijgt ter bevestiging van uw aankoop), en dit tot op enkele minuten voor uw vertrek. Houd echter wel rekening met eventuele wachttijden aan het loket.

 

BELANGRIJK: Bij betaling met een kredietkaart is het de houder van de gebruikte kredietkaart die de tickets moet afhalen op vertoon van zijn/haar kaart!

 

2) Verzenden van de tickets per post

 

Deze leveringswijze wordt enkel voorgesteld wanneer u uw tickets meer dan 10 dagen voor de eerste reisdatum koopt. In uitzonderlijke omstandigheden (verlengde weekends wegens feestdagen, vertragingen bij De Post) behoudt NMBS Europe zich het recht om de verzendingstermijn te verlengen.

De tickets worden opgestuurd naar adressen (geen postbussen) in België en het Groothertogdom Luxemburg.

Voor posteverzending worden er € 10 verzendingskosten gevraagd.  
passagiers toevoegen

site De extra's van MyTrain

 

• Bewaar uw reisvoorkeuren
• Pas uw gegevens aan
• Bekijk uw reisdossiers
• Annuleer uw reserveringen online 

* Tenzij anders gespecificeerd gelden de vermelde prijzen steeds voor een enkele reis voor één persoon in 2e klas vanuit Brussel, op basis van een online boeking van een heen-en terugreis. Deze prijzen zijn afhankelijk van de beschikbaarheid en onderhevig aan specifieke voorwaarden. Alle prijzen zijn inclusief BTW. Tip: op Thalys, TGV, Eurostar en ICE zijn de goedkoopste tarieven beperkt beschikbaar. Daarom raden wij aan om zo vroeg mogelijk op voorhand te reserveren. Voor de meeste internationale treinen is reservering mogelijk vanaf 3 maanden voor de reisdatum (voor Eurostar zelfs 4 maanden voor de reisdatum).

Noot: U beschikt niet over een herroepingsrecht in de zin van artikel 47 van de Wet van 6 april 2010 betreffende marktpraktijken en consumentenbescherming.