Nederlands
Met de trein door heel Europa Thalys | Eurostar | TGV | ICE

Het station van Liège-Guillemins (Luik)

Intérieur de la gare de Liège-Guillemins 

Spraakmakend station en belangrijk spoorwegknooppunt

Het station Liège-Guillemins is één van de drukste stations in Wallonië en tevens een belangrijk HSL-spoorwegknooppunt. Dankzij Thalys, ICE en de InterCity-treinen zijn Duitsland, Frankrijk, Nederland en Luxemburg vlot bereikbaar vanuit dit station.

 

Dit hypermoderne station werd ontworpen door de beroemde Catalaanse architect Santiago Calatrava.  Met zijn gewelvde overkapping van metaal en glas wordt dit station beschouwd als een architecuraal hoogstandje. In de overdekte centrale doorgang bevinden zich winkels, eetgelegenheden, een toerismekantoor en een loket voor stad/streekvervoer.

Adres van het station Liège-Guillemins 
Place Des Guillemins 2, 4000 Liège
België
Openingsuren: 24/7

Brussel

In de buurt van het station Liège-Guillemins zijn er verschillende mogelijkheden om te parkeren.

  • Ondergrondse betaalparking in het station zelf. Ingang via de Avenue de l'Observatoire. 850 parkeerplaatsen met 24/24 camerabewaking. Open 24/7. Voor meer details: telefonisch via + 32 (0)2 528 28 28 of B-parking >
  • Betaalparking (openlucht) vlakbij het station op de hoek van de Rue de Bovy en de Rue Sclessin. 110 parkeerplaatsen met 24/24 camerabewaking. Open 24/7. Voor meer details: telefonisch via + 32 (0)4 241 26 56 of B-parking >
  • Overdekte betaalparking op 400m van het station in de Rue du Plan Incliné. 710 parkeerplaatsen met camerabewaking. Voor meer details: +32 (0)4 254 13 36 of Mypark >
  • Gratis Fietsenstalling: bevindt zich onder de sporen. Ingang via de Place des Guillemins (rechterkant aan de voorzijde van het station).
  • Kiss & Ride: aan de achterzijde van het station via de Avenue de l'Observatoire (om iemand snel af te zetten, parkeren is hier verboden).

Luik heeft een uitgebreid busnetwerk, beheerd door de TEC. Deze bussen zijn vooral interessant zijn als u de stadsdelen buiten het centrum wilt bezoeken.

 Bus
 Tec

Lijnen 1, 2, 3, 4, 25, 27, 30, 48, 58
Halte 'Liège Gare des Guillemins'
Stationsplein 'Place des Guillemins'

Tickets kopen mogelijk aan de automaten
Tickets in het 'Maison de la Mobilité des Guillemins' (in het stationsgebouw)
Tickets aan boord 


Ter info : Het station Liège-Guillemins ligt net buiten de stadskern. De bezienswaardigheden in het centrum van Luik zijn te voet bereikbaar of met de trein. Het station van Liège-Palais ligt zeer centraal in het centrum van Luik aan de Place Saint Lambert. De ganse dag door is er een regelmatige treinverbinding tussen beide stations. Raadpleeg de dienstregelingen van NMBS-Mobilty voor meer inlichtingen.

Aan de vookant van het station, op de Place des Guillemins, zijn er parkeerplaatsen voor taxi's.
Om een taxi te bestellen of contact op te nemen met één van de taxibedrijven kunt u bellen naar:


De meeste taxi's aanvaarden betaling met kredietkaart en rijden 24/7.

Raadpleeg de plattegrond van het station Luik-Guillemins >

Het station Liège-Guillemins heeft verschillende ingangen:

  • De hoofdingang aan de Place des Guillemins 2
  • De vaste trappen en roltrappen aan de Place des Guillemins naar perron 1
  • Ingang via de ondergrondse parking in het station
  • via de Kiss en Ridezone aan de Rue l'Observatoire (achterzijde van het station): de loopbruggen aan weerszijden brengen u rechtstreeks naar de perrons

Raadpleeg de plattegrond van het station Luik-Guillemins >

Plattegrond van het station Luik-Guillemins (Liège-Guillmeins)
passagiers toevoegen
* Tenzij anders gespecificeerd gelden de vermelde prijzen steeds voor een enkele reis voor één persoon in 2e klas vanuit Brussel, op basis van een online boeking van een heen-en terugreis. Deze prijzen zijn afhankelijk van de beschikbaarheid en onderhevig aan specifieke voorwaarden. Alle prijzen zijn inclusief BTW. Tip: op Thalys, TGV, Eurostar en ICE zijn de goedkoopste tarieven beperkt beschikbaar. Daarom raden wij aan om zo vroeg mogelijk op voorhand te reserveren. Voor de meeste internationale treinen is reservering mogelijk vanaf 3 maanden voor de reisdatum (voor Eurostar zelfs 4 maanden voor de reisdatum).

Noot: U beschikt niet over een herroepingsrecht in de zin van artikel 47 van de Wet van 6 april 2010 betreffende marktpraktijken en consumentenbescherming.