#content#

#content#

#content#

#content#

Graag alle verplichte velden invullen.
Kies vandaag of later.
Geen geldig e-mail formaat.
De inhoud van beide velden moet gelijk zijn.
Er mogen maximum 6 personen in totaal geselecteerd zijn.
Datum heeft niet het verwachte formaat: dd/mm/yyyy
Gelieve tenminste één ticket te selecteren.
Gelieve een geldig dossiernummer (DNR) van 7 letters in te vullen.
Vul maximum 2 karakters in.
Vul maximum 2 karakters in.
#ValidationError_PhoneSuffix#
U hebt een niet toegelaten e-mailadres opgegeven.
Ongeldig GreenPoints nummer. Verifieer het nummer van uw Greenpoints kaart.
Sluiten
Met de trein door heel Europa Thalys | Eurostar | TGV | ICE

Met uw fiets op de trein

Compartiment voor fietsen in de trein

Verkent u een streek liever op twee dan op vier wielen? Naargelang de trein waarmee u reist zijn er verschillende mogelijkheden om met uw fiets naar het buitenland te reizen.

 

OPGELET: Reist u naar Frankrijk met Thalys of TGV, of reist u met Eurostar, dan moet al uw bagage (dus ook uw fiets) voorzien zijn van een etiket met uw naam en zitplaatsnummer indien u deze opbergt in de bagagerekken.

Vouwfietsen en fietsen in een beschermhoes van max. 120 x 90 cm (met gedemonteerd voorwiel) worden aan boord aanvaard indien ze opgeborgen worden in de bagageruimte aan het uiteinde van het voertuig.
Fietsen kunnen op TGV kosteloos worden meegenomen als 'handbagage', op voorwaarde dat ze uit elkaar gehaald worden (wielen eraf) en in een speciaal voorziene hoes (fietszak) worden vervoerd met maximale afmetingen van max. 120 x 90 cm. Op die manier verpakt, kan u uw fiets opbergen in de bagagerekken aan de uiteinden van elk rijtuig.

De mogelijkheid om fietsen te vervoeren aan boord van TGV® treinen binnen Frankrijk is afhankelijk van het soort treinmaterieel dat op de gevolgde verbinding ingezet wordt.

Vervoer van fietsen is niet mogelijk aan boord van ICE-treinen.

Op Eurostar zijn er 3 manieren om uw fiets aan boord mee te nemen, naargelang het soort fiets:

 

1. Vouwfietsen of fietszakken van max. 85 cm lang

Een vouwfiets kunt u gewoon meenemen als deel van uw toegelaten bagage. Dat kan als u de fiets kunt plooien (of zadel, stuur en wielen kunt demonteren) en alles in een passende fietszak stoppen. De fietszak mag maximaal 85 cm lang zijn. Fietszakken die breder of langer zijn kunt u niet zelf meepakken in de trein.

 

2. Dienst geregistreerde bagage

  • Fietszakken tussen 85 en 120 cm lang

Als je je fiets kunt plooien en in een fietszak stoppen tussen 85 en 120 cm lang, dan kunt u gebruik maken van onze dienst geregistreerde bagage op de dag van uw reis voor € 15 van Brussel (of Parijs) naar Londen en voor £10 van Londen naar Brussel of Parijs.

Meestal reist uw fiets in dezelfde trein als uzelf. Wij raden u dan ook aan om minstens een uur voor uw vetrek naar uw Eurostar vertrekstation te komen, en om rechtstreeks naar het kantoor voor de geregistreerde bagage te gaan. In het zeldzame geval dat er niet genoeg plaats is in die trein, wordt uw fiets meegenomen in de eerstvolgende trein met voldoende ruimte.

 

  • Gemonteerde fietsen of grotere fietszakken

Fietsen die niet kunnen worden geplooid of gedemonteerd, of fietszakken die langer zijn dan 120 cm moeten als geregistreerde bagage worden verstuurd.

Dat kunt u op de dag zelf regelen voor € 30 vanuit Brussel of £ 25 vanuit Londen (per enkele reis). U moet uw Eurostar-ticket of boekingsreferentie tonen om de fiets te kunnen registreren. Indien mogelijk wordt uw fiets op dezelfde trein meegestuurd als de trein waarmee u zelf rijdt. Zo niet, wordt uw fiets gegarandeerd gestuurd binnen de 24 uur na uw eigen vertrekuur.

Om gebruik te maken van de geregistreerde bagagedienst kunt u uw fiets afgeven vlakbij de Eurostar check-in of in het kantoor van de geregistreerde bagage in Brussel-Zuid / London St-Pancras.

 

3. Reserveer op voorhand een plaats voor uw fiets op Eurostar

Wilt u het helemaal zeker spelen, dan kunt u gebruik maken van de ‘guaranteed bike transfer service’ en op voorhand een plaats reserveren op de Eurostar trein waarmee u zelf reist. Dit kan voor fietszakken en voor fietsen tot maximaal twee meter lang.

Vooraf een plaats boeken voor uw fiets kan in Brussel, Londen en Parijs en kost £30 voor een enkele reis. Bij het reserveren moet u uw Eurostar-ticket of boekingsreferentie tonen.

Voor informatie en reservering kunt u bellen naar +32 (0)2 224 88 62 (Brussel-Zuid) of +44 (0)844 822 5822 (Londen St-Pancras).

Op sommige klassieke dag- of nachttreinen mag u per persoon één fiets meenemen, of één tandem per 2 personen. Vermits het aantal plaatsen beperkt is, raden wij u aan buiten de spitsuren te reizen. De reiziger moet zelf, op eigen risico, zijn fiets of tandem in- en uitladen.

 

Een overzicht van de verschillende mogelijkheden en prijzen: 

 

Verbinding  Treintype Prijs *
België-Nederland

IC-treinen met een bagageafdeling en IR-treinen

fiets: € 12

tandem: € 24 (2 fiets-tickets)

alle treinen naar Maastricht (fietskaart enkel te koop via NMBS Mobility)

€ 5 (enkele reis)

€ 8 (1dag)

België-Duitsland IR-treinen tussen Luik en Aken

€ 12 (fiets)

België-Zwitserland

Dagtreinen nr 90/91 (Vauban) en 96/97 (Iris), enkel in het rijtuig Brussel-Basel.

Verplichte reservering (€ 5) ten laatste 1 dag vóór het vertrek. 

fiets: € 12
tandem: € 24 (2 fiets-tickets)

België-Frankrijk
(grensverkeer)

Grensoverschreidende treinen (via Blaindain of Tourcoing naar alle stations tussen de grens en Rijsel)

fiets: € 12
tandem: € 24 (2 fiets-tickets)

 

 

* Deze prijzen zijn geldig voor reizen vanuit België. Bij vertrek vanuit Luxemburg worden de prijzen bepaald door CFL, vanuit Nederland door NS, vanuit Duitsland door DB en vanuit Zwitserland door CFF/SBB. Bij vertrek uit Franse stations betaalt u aan het Belgisch controlepersoneel op de trein.

-
-
-
-
-
-
-
Bent u lid van het Thalys TheCard of Eurostar Frequent Traveller programma? Geef op de volgende stap het nummer van uw kaart in om punten te winnen met deze reis.
Hebt u een kortingskaart om aan een verminderd tarief te reizen? Kies de passende kaart op de volgende stap om van uw korting te genieten.
(Ik heb al een Interrail Pass)

Uw eigen grenzen verleggen? Dat doet u met een Interail Pass! Doorkruis in alle vrijheid en comfort 30 landen in Europa. Ontdek snel welke Interrail Pass u het beste ligt en vertrek met de trein voor een onvergetelijk avontuur!


Met de Interrail Global Pass reist u onbeperkt door 30 Europese landen gedurende een periode naar keuze. Zet koers naar de bestemmingen van uw dromen voor een onvergetelijk avontuur!

Meer informatie over de Global Pass >

Boek nu


De Interrail One Country Pass is de beste keuze als u per trein één Europees land per keer wilt verkennen. Kies een land, bepaal uw reisperiode en u bent vertrokken voor een onvergetelijk avontuur!

Meer informatie over de One Country Pass >

Boek nu

Beschikt u over een Interrail of Eurail pass en wenst u tijdens uw rondreis aan boord van Thalys te reizen? Dan biedt Thalys u een voordelig pass-tarief aan geldig voor de meeste Thalys trajecten.

Boek nu